Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Έτοιμος ο «ηλεκτρονικός» Χάρι Πότερ


Με την λέξη «επιτέλους!» καλωσόρισαν οι φάνς του Χάρι Πότερ την κυκλοφορία των βιβλίων του μικρού μάγου και σε ηλεκτρονική μορφή, μέσα από τον δικό του ιστότοπο Pottermore.



Οι εφτά νουβέλες με τις περιπέτειες του μικρού μάγου της J.K. Rowling, είναι πλέον διαθέσιμες προς πώληση με τη μορφή e-book αλλά και audio book, στο Pottermore, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των δημιουργών του site.
Προς το παρόν ωστόσο, τα βιβλία κυκλοφορούν μόνο στα αγγλικά και κοστίζουν 7.99 δολ. ή 4.99 βρετανικές λίρες το e-book και 29.99 δολ ή 17.99 λίρες το ακουστικό βιβλίο.
Σε ότι αφορά δε τη μετάφραση τους, τις επόμενες εβδομάδες τα ηλεκτρονικά βιβλία θα είναι έτοιμα σε γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και ισπανικά.
Τα βιβλία αν και διατίθενται μόνο μέσω της ηλεκτρονικής «χώρας» του Χάρι Πότερ, είναι, σύμφωνα με τους δημιουργούς, συμβατά με άλλες ηλεκτρονικές εφαρμογές όπως η Kindle της Amazon, και η Reader της Sony, καθώς επίσης και με κινητά τηλέφωνα.
Οι νουβέλες του Χάρι Ποτερ έχουν πουλήσει ήδη 450 εκατ. αντίτυπα αν και η συγγραφέας J.K Rowling, αρνούνταν πεισματικά για χρόνια ολόκληρα να τα εκδώσει σε ηλεκτρονική μορφή.
Το site δε, που αποτελεί τον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ, και αναμένεται να ανοίξει επίσημα αρχές Απριλίου, περιέχει εκτός από τα βιβλία, εικονική εγκυκλοπαίδεια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, χώρους κοινωνικής δικτύωσης και online κατάστημα.
«Είναι μία σπουδαία μέρα για τους φανς του Χάρι Πότερ» δήλωσε περιχαρής ο γενικός διευθυντής της Pottermore, Charlie Redmayne. Ο επικεφαλής εκδότης της Bookseller, Phillip Jones, με τη σειρά του ανέφερε ότι «Πρόκειται για μία στιγμή ισάξια των «Beatles» σε ότι αφορά στις ψηφιακές εκδόσεις».
Πρόσθεσε δε, ότι «οι έντυπες εκδόσεις του Χάρι Πότερ πρόσφεραν έσοδα ύψους 4 εκατ. λιρών πέρυσι, οπότε αυτή είναι μία επιχείρηση που προφανώς δεν θες να δεις να... εξατμίζεται, αλλά να μεταφέρεται και να επεκτείνεται και ψηφιακά.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου