Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Λογοτεχνικό βραβείο με διεθνή απήχηση για τον Τίτο Πατρίκιο

Ο Τίτος Πατρίκιος, μια από τις σημαντικότερες ποιητικές φωνές της Ελλάδας, τιμήθηκε με το ιταλικό βραβείο Feronia.

Κόντρα στη λογική των μπεστ σέλερ, το ιταλικό βραβείο Feronia προτάσσει την λογοτεχνική ποιότητα, επιβραβεύοντας και προβάλλοντας το έργο σημαντικών συγγραφέων.
Η φετινή διοργάνωση είχε και ελληνικό άρωμα, καθώς ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος απέσπασε το βραβείο «Ειδικής αναγνώρισης σε ξένο συγγραφέα». Πρόκειται για μια διάκριση με διεθνή απήχηση, με την οποία έχουν τιμηθεί στο παρελθόν γνωστά ονόματα της σύγχρονης λογοτεχνίας, όπως οι νομπελίστες Γκίντερ Γκρας (1993), Τζ. Μ. Κουτσί (1996) και Γκάο Ξινγκγιάν (2001) καθώς και οι Μισέλ Μπιτόρ (1999), Ισμαήλ Κανταρέ (2000), Μαχμούτ Νταρουίς (2003).
Ο θεσμός του βραβείου Feronia της πόλης Φιάνο, ξεκίνησε το 1992 και απονέμει κάθε χρόνο διακρίσεις σε έναν ποιητή, σε έναν πεζογράφο, σε έναν κριτικό, σε έναν ξένο συγγραφέα εις αναγνώριση του έργου του αλλά και σε έναν «ξανακερδισμένο» συγγραφέα του παρελθόντος.
Εκτός από τον Τίτο Πατρίκιο φέτος το βραβείο ποίησης έλαβε ο Τζιάν Μπατίστα Νατσάρο, το βραβείο πεζογραφίας ο Αντόνιο Ταμπούκι και το βραβείο κριτικής ο Λουτσιάνο Κάνφορα, καταξιωμένος κλασικός φιλόλογος, ιστορικός και δοκιμιογράφος. H κριτική επιτροπή ανέλαβε επίσης να υπενθυμίσει στο αναγνωστικό κοινό και τον αργεντινό λογοτέχνη, κριτικό και μεταφραστή Χουάν Ροντόλφο Γουίλκοκ (1919-1978).
SOURCE:http://www.clickatlife.gr/story/biblio/logotexniko-brabeio-me-diethni-apixisi-gia-ton-tito-patrikio?id=2079771 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου