Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τα μυθιστορήματα «Το βίος του Μάρκου Λαοπόδη» & «Μικρές αγγελίες» παρουσιάζονται στο Βόλο


Καλούνται οι βιβλιόφιλοι του Βόλου να παραμερίσουν το επιθετικό μάρκετινγκ των μεγάλων εκδοτικών οίκων  και να γνωρίσουν δύο αξιόλογα βιβλία που βαδίζουν με πιο αργό βηματισμό: το ιστορικό μυθιστόρημα «Το βιος του Μάρκου Λαοπόδη» του Κερκυραίου Αντώνη Δεσύλλα και το σπονδυλωτό μυθιστόρημα «Μικρές αγγελίες» του βολιώτη Αντώνη Κρύσιλα. Την Τρίτη 1η Νοέμβρη και ώρα 20.00 στο κτήριο Σπίρερ ( Μικρασιατών 81), το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ θα φιλοξενήσει τους δύο συγγραφείς και τα βιβλία τους. Θα αφηγηθεί και θα παρουσιάσει ο Δρ. Στέλιος Πελασγός. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συγγραφείς και το κοινό.

Το βιος του Μάρκου Λαοπόδη μας μεταφέρει σε μια προπολεμική Κέρκυρα, με χαρακτηριστικούς τύπους όλο ζωντάνια αλλά και με τους φεουδάρχες που μετατρέπονται σε τοκογλύφους και βυθίζουν στην μιζέρια ολοκληρα χωριά για να πλουτίσουν οι ίδιοι. Σήμερα που οι τοκογλύφοι, τα δάνεια και η πώληση της γης διακινδυνεύουν ακόμα και τα μέσα επιβίωσης μας, η ζωντανή μυθιστορηματική ματιά του Αντώνη Δεσσύλα μιλά για το ρήμαγμα των περιουσιών που χτίστηκαν με την αδικία και την αρπαγή . Μετά τον πόλεμο, πολλές από τις οικογένειες των αρχόντων είχαν σβήσει οριστικά, όχι σαν συνέπεια του πολέμου, αλλά γιατί κατά κάποιο περίεργο τρόπο τις βάραινε, μία βαριά κατάρα "ακλέριας", ατεκνίας.

Το σπονδυλωτό μυθιστόρημα του Αντώνη Κρύσιλα, Μικρές αγγελίες, μιλά για την αγωνία των νέων γύρω στα τριάντα για επαγγελματική και κοινωνική αποκατάσταση σε μια κοινωνία σε παρακμή. Το αυθόρμητο χιούμορ συρράπτεται αριστοτεχνικά με καίρια κριτική σε ένα διαρκές κρεσέντο απλών, καθημερινών στιγμών, που καθηλώνουν τον καθένα μας στην κοινωνική του υπόσταση. "Ζητείται νεαρός...", μια αγγελία με πολλαπλούς αποδέκτες: έφηβους, νέους, ακόμη και μεγαλύτερους σε ηλικία, που ωστόσο έχουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν, να εργαστούν, να ερωτευτούν, να ζήσουν.
SOURCE: http://www.gpnews.gr/politistika/ekdiloseis/3445---l----r-a-l-r---

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου