Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ


ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Της Σωτηρίας Κυρίτση

Συνοπτική περιγραφή

Η Μελισσάνθη, η Ιουλία, η Ασπασία, η Πολυξένη και η Μαγδαληνή μεγαλώνουν με τη μητέρας τους σ’ ένα χωριό στον Όλυμπο, δίπλα σ’ ένα ποτάμι.
 Αυτό που επιθυμούν και οι πέντε είναι να γνωρίσουν τη ζωή μακριά από το πατρικό τους. Και θα το καταφέρουν! Η μοίρα θα τις στείλει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα. Μόνο που, καμιά φορά, τα όνειρα γίνονται εφιάλτες που στοιχειώνουν και κυνηγούν…
Πέντε γυναίκες, πέντε ζωές συγκλονιστικές, γεμάτες έρωτα και ανατροπές, ενώ το σπίτι δίπλα στο ποτάμι περιμένει υπομονετικά αυτό που ξέρει ότι θα συμβεί!

Κριτική βιβλίου

«Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι»… ένα σπίτι που όλοι θα θέλαμε να έχουμε! Το νερό της θάλασσας, ενός ποταμού πάντα βοηθάει τους ανθρώπους να αδειάσουν το μυαλό τους και να πάρουν αποφάσεις πιο ήρεμοι, πιο γαλήνιοι. Πέντε κορίτσια όμως θεώρησαν ότι το ποτάμι δεν είχε τίποτα να τους προσφέρει και έτσι επέλεξαν και επιδίωξαν να το αφήσουν πίσω και να βρουν μακριά του την τύχη τους. Οι μεγάλες πόλεις όμως, τα ψηλά κτίρια, οι ανύπαρκτες ανθρώπινες σχέσεις της πόλης, οι ψεύτικοι άνθρωποι δεν αφήνουν το μυαλό να σκεφτεί και να ξεχωρίσει το σωστό και το λάθος. «Η ζωή είναι σαν το ποτάμι που κυλάει αυτή τη στιγμή μπροστά μας. Εύκολα σε παρασύρει και σε τραβάει όπου εκείνο πηγαίνει. Όπως ένα ποτάμι δε γυρίζει πίσω, έτσι κι εσείς, αν σας παρασύρει, δε θα μπορέσετε να γυρίσετε… Να προσέχετε πάντα το ποτάμι… Μη σας παρασύρει…», έλεγε η μητέρα τους πάντα.  Έρωτες, όνειρα ζωής, απογοητεύσεις πλέκουν τις ζωές των πέντε πρωταγωνιστριών του μυθιστορήματος που κρατά τον αναγνώστη σε εγρήγορση και του κινεί το ενδιαφέρον από την πρώτη κιόλας γραμμή του.

Απόσπασμα βιβλίου

«Δύο ίδια αυτοκίνητα… κατάμαυρα… εμφανίστηκαν από το πουθενά σχεδόν την ίδια στιγμή. Το πρώτο φρέναρε απότομα μπροστά στην είσοδο του σπιτιού, την ώρα ακριβώς που ο Τσακ άνοιγε την πόρτα για να μπει ο μικρός Τσαρλς. Το ένα παράθυρο κατέβηκε, ένα οπλοπολυβόλο βγήκε από το άνοιγμα και οι σφαίρες γάζωσαν τόσο τον Τσακ όσο και τον Τσαρλς, που σωριάστηκαν νεκροί στο πεζοδρόμιο. Κατόπιν το αυτοκίνητο εξαφανίστηκε με τα λάστιχά του να στριγκλίζουν δαιμονισμένα. Το δεύτερο έκανε ακριβώς το ίδιο, τη στιγμή που έβγαιναν από το εστιατόριο ο Φράνκο, ο Πίτερ και ο Μπάουντεν. Απόλυτη επιτυχία στο διπλό χτύπημα!»

Βαθμολογία: 6,5/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου