Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η ελληνική κοινωνία μπαίνει στο μικροσκόπιο... του Γιώργου Μανιώτη «Τώρα»

Με τον επίκαιρο, όσο ποτέ τίτλο «Τώρα», ο Γιώργος Μανιώτης στο νέο του βιβλίο, επιχειρεί μία ενδοσκοπική «αναζήτηση» σε μία οικογένεια που αντικατοπτρίζει την καθημερινή κοινωνία. 

Άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε ένα σύστημα ψάχνουν απεγνωσμένα παρηγοριά και ελπίδα σε έναν κόσμο που μοιάζει αβέβαιος αλλά κυρίως αφιλόξενος. Όλα ξεκινάνε με την εκπομπή «Οικογενειακό τραπέζι» που φιλοξενεί στο πρώτο επεισόδιο την οικογένεια της πρωταγωνίστριας παρουσιάστριας-δημοσιογράφου. Ένα ένα τα μέλη της οικογένειας κάθονται μπροστά στην κάμερα και στο μικρόφωνο και απαντούν με κάθε ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που τους τίθενται, όσο τολμηρές κι αν είναι. Από τον μικρό Νικολάκη, που δηλώνει ότι οι γονείς του εμφιαλώνονται, και τη δυναμική και κυρίαρχη γιαγιά, που έχει πλέον χάσει τα λογικά της, μέχρι τη δυστυχισμένη νύφη της δημοσιογράφου, που βρίσκει καταφύγιο στα αντικαταθλιπτικά και στις εφήμερες σχέσεις, και τον πρωτότοκο γιο, emo εκ πεποιθήσεως, παρελαύνουν στις σελίδες του βιβλίου άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι συνηθισμένοι.

Στην παρουσίαση αυτού του βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 20.30 στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24),θα μιλήσουν προσωπικότητες όπως η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη, ο ποιητής Βαγγέλης Χρόνης, και οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Καζάκος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Κοραλία Καράντη. Τη μουσική υποστήριξη της εκδήλωσης έχει επιμεληθεί ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Γιώργος Μανιώτης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Τελειώνοντας τις νομικές σπουδές του από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης ξεκινάει τη συγγραφική του καριέρα. Εκτός από πεζά και λογοτεχνικά έργα τον έλκουν το θέατρο, με αποτέλεσμα αθηναϊκές σκηνές να έχουν φιλοξενήσεις παραστάσεις του όπως Το ματς, Κοινή λογική, Ο λάκκος της αμαρτίας, Οι σύζυγοι, Διακοπές στην Ουρανούπολη, Μόνο θετικές σκέψεις κ.ά. Στην πεζογραφία ξεχωρίσουν Ο άγνωστος στρατιώτης, Τα μαύρα παραμύθια (Β΄Κρατικό Βραβείο Διηγήματος, 1998), Η φοβερά προστασία, Το πονηρό μονοπάτι, Η αδρεναλίνη πάντοτε ψηλά, Το Σαντέ της Σαπφώς, Το γκαζόν του μπαμπά, Η γνώμη των νεκρών, Μίξερ κ.ά. ενώ παράλληλα μεγάλο του πάθος είναι και η σκηνοθεσία με την οποία ασχολείται επιτυχώς.

Πληροφορίες: Παρουσίαση βιβλίου «Τώρα» του Γιώργου Μανιώτη, εκδ.Ψυχογιός, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, Σταδίου 24, 20:30, είσοδος ελεύθερη.
SOURCE: http://www.clickatlife.gr/story/biblio/i-elliniki-koinonia-mpainei-sto-mikroskopio-tou-giorgou-manioti-tora?id=2106236

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου