Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφόρησε ένα ανέκδοτο μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα

Ένα ανέκδοτο, νεανικό μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα με τίτλο «Οι αλεπούδες του Γκόσπορτ» (εκδ. Κέδρος), βρίσκεται από σήμερα στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

 

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης με έντονα αυτοβιογραφικά στοιχεία. Τα πρώτα ερεθίσματα που ώθησαν τον Κουμανταρέα να ξεκινήσει τη συγγραφή του είχαν προκύψει από την παραμονή του στην Αγγλία, όταν ήταν μόλις δεκαεπτά ετών.
Στις σελίδες του βιβλίου, ένας Έλληνας και μια παρέα εφήβων από διαφορετικά μέρη της Ευρώπης βιώνουν την ερωτική αφύπνιση σε μια επαρχιακή πόλη της Αγγλίας, αμέσως μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο νεαρός τότε Κουμανταρέας, είχε γράψει για το τέλος της αθωότητας σε έναν κόσμο που ποτέ δεν θα ήταν πάλι ο ίδιος.
Να θυμίσουμε ότι η πρώτη εμφάνιση του δημοφιλούς συγγραφέα έγινε το 1962 με την έκδοση της συλλογής διηγημάτων του «Τα μηχανάκια». Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή έκδοση «18 κείμενα» και οδηγήθηκε τέσσερις φορές σε δίκη για το έργο του «Το αρμένισμα».
Τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο διηγήματος (το 1967 για το «Αρμένισμα»), με το κρατικό βραβείο μυθιστορήματος (το 1975 για τη «Βιοτεχνία υαλικών») και με το κρατικό βραβείο μυθιστορήματος το 2002 για το μυθιστόρημά του «Δύο φορές Έλληνας».
Πληροφορίες: «Οι αλεπούδες του Γκόσπορτ» του Μένη Κουμανταρέα, εκδ. Κέδρος. 
Source: http://www.clickatlife.gr/story/biblio/kukloforise-ena-anekdoto-muthistorima-tou-meni-koumantarea?id=2085301

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου