Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η Χίλαρι Μαντέλ στο μυαλό του Τόμας Κρόμγουελ


Η βραβευμένη βρετανίδα συγγραφέας Χίλαρι Μαντέλ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει μια τριλογία με αφετηρία το μπεστ σέλερ της «Γουλφ Χολ», χαρίζοντας στους φίλους των ιστορικών μυθιστορημάτων μια ακόμη τοιχογραφία της εποχής των Τιδόρ, με βασιλικές συνομωσίες και πολιτικές ίντριγκες.




Tο 2009 η Χίλαρι Μαντέλ απέσπασε το πολυπόθητο βραβείο Man Booker, χάρη στο πολυσέλιδο ιστορικό της μυθιστόρημα για την Αγγλία των Τιδόρ «Γουλφ Χολ». Το μυθιστόρημα περιγράφει την ζωή και τις σκέψεις του Τόμας Κρόμγουελ, του άγγλου πολιτικού ο οποίος πρωτοστάτησε στην απόσχιση της Βρετανίας από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, τον καιρό του Ερρίκου του 8ου.

Αν και η συγγραφέας είχε αναγγείλει την πρόθεση της να γράψει τη συνέχεια της ιστορίας, το «The Mirror and the Light», περιγράφοντας την πορεία του ήρωά της από την ανάληψη εξουσίας μέχρι την εκτέλεση του, πρόσφατα αποκάλυψε ότι τελικά θα κυκλοφορήσει δύο βιβλία. Το «Bring Up the Bodies» και το «The Mirror and the Light» με το οποίο θα ολοκληρώνεται η τριλογία.

Η συγγραφέας αποφάσισε να κυκλοφορήσει πρώτα το «Bring Up the Bodies», αφού η συγγραφή του «The Mirror and the Light» ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Μάλιστα υπόσχεται ότι το έργο της θα καθηλώσει τον αναγνώστη με «γεγονότα που θα είναι τόσο βίαια ώστε δεν θα θέλετε να πάρετε ανάσα και να αλλάξετε σελίδα, αλλά να κλείσετε το βιβλίο».

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Bring Up the Bodies» αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2012 από την 4th Estate, θυγατρική του εκδοτικού οίκου HarperCollins. Η Χίλαρι Μαντέλ είναι γνωστή στους έλληνες αναγνώστες αφού έχουν κυκλοφορήσει μεταξύ άλλων τα βιβλία της «Γουλφ Χολ» (εκδ. Πάπυρος), «Ο γίγαντας Ο’ Μπράιεν» (εκδ. Νεφέλη), «Αλλαγή κλίματος» (εκδ. Νεφέλη), «Πέρα από το μαύρο» (εκδ. Πάπυρος).

SOURCEhttp://www.clickatlife.gr/story/biblio/i-xilari-mantel-sto-mualo-tou-tomas-kromgouel?id=2097834

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου