Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011
ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΛΩΤΗΣ
Εκδόσεις POLARIS
Η ζωή αρχίζει να χαμογελάει στη μοναχική λεύκα, όταν το άσπρο άλογο εμφανίζεται στο λιβάδι. Μια παράξενη αγάπη γεννιέται, που άλλοι την κοροϊδεύουν και άλλοι τη θαυμάζουν. Ύστερα από ένα σωρό δοκιμασίες, όταν το ολοστρόγγυλο φεγγάρι τους χαρίζει τη μαγική χρυσόσκονη, που θα τα κάνει ίδια για να χαρούν την αγάπη τους χωρίς εμπόδια, τότε αυτά, με μια φωνή, θα του δώσουν μια απάντηση ολότελα απρόσμενη. Η νέα αναθεωρημένη έκδοση της κλασικής αυτής ιστορίας είναι με καινούργια εικονογράφηση, σε μεγαλύτερο σχήμα. Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας είναι υποψήφιος για το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2012.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΚΗΣ ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΑΣ
ΣΑΝΤΥ ΚΟΥΤΣΟΣΤΑΜΑΤΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ
«Η μαγική πυγολαμπίδα» μεταφέρει στα παιδιά τα πιο σημαντικά εργαλεία που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος για να πετύχει την εσωτερική γαλήνη, ικανοποίηση και ευτυχία, έτσι όπως ο καθένας τις ονειρεύεται. Αυτά είναι η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση και η θετική σκέψη, που με τη σειρά τους οδηγούν στην κατάκτηση της αισιοδοξίας. Όταν τα παιδιά βλέπουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, μπορούν να νιώθουν εσωτερική δύναμη, να ξεπερνούν οποιαδήποτε δυσκολία.
DIARY OF A WIMPY KID: Dog Days
JEFF KINNEY
ΕΚΔΟΣΕΙΣ PUFFIN BOOKS 
Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν και όλα τα παιδιά διασκεδάζουν έξω. Που είναι όμως ο Greg Heffley; Μα μέσα στο σπίτι του. Παίζει video games και οι κουρτίνες είναι τραβηγμένες. Ο Greg ένας δηλωμένος «άνθρωπος του σπιτιού», ζει την υπέρτατη καλοκαιρινή του φαντασίωση: διακοπές χωρίς καμία ευθύνη και καθόλου κανόνες. Η μαμά του όμως, έχει μια διαφορετική ιδέα για το πώς πρέπει να είναι το ιδανικό καλοκαίρι… με πολλές εξωτερικές δραστηριότητες και «οικογενειακή ατμόσφαιρα». Ποιος θα κερδίσει;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου